AED buitenkast Medisol

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) wordt ingezet bij een (mogelijke) hartstilstand en kan levens redden. Om ervoor te zorgen dat een AED zelfs in koude weersomstandigheden operationeel is, is het belangrijk om het apparaat te bewaren in een verwarmde buitenkast. Maar waarom is het zo belangrijk om je AED in zo’n kast te bewaren? Wij leggen het uit in deze blog!

Optimale temperatuur voor een AED

AED’s zijn gevoelige apparaten; hierbij gaat het vooral om de batterijen en de elektroden. Door de kou kan bijvoorbeeld de batterij sneller leeglopen. Daarnaast kan het zijn dat je AED een storing aangeeft wanneer het apparaat (te lang) in een koude omgeving bewaard is. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Door je AED in een verwarmde buitenkast te bewaren zorg je dat het apparaat op de juiste temperatuur bewaard wordt, zelfs in de koudste wintermaanden van het jaar.

Top 3 AED buitenkasten

  1. Meest gekozen AIVIA 200 AED buitenkast
  2. SmartCase SC1230 Buitenkast (Groen)
  3. Rotaid Solid Plus Heat LED

Maak je AED 24/7 toegankelijk

In veel buurten en openbare plekken worden AED’s in buitenkasten geplaatst. Een verwarmde buitenkast zonder slot zorgt dat je AED-apparaat 24/7 toegankelijk is. Zo kunnen omstanders sneller hulp bieden in noodsituaties. En hoe sneller een AED ingezet wordt bij een plotselinge hartstilstand, hoe groter de overlevingskans van het slachtoffer.

Levensduur van de AED verbeteren

Door je AED in een goede verwarmde buitenkast te plaatsen help je ook de levensduur van je apparaat te verlengen. Door het AED toestel te beschermen tegen temperatuurschommelingen en vocht, blijven de elektroden en batterijen in betere conditie, waardoor onderhoudskosten worden verminderd en de kans op defecten wordt verkleind. 

Een AED is een investering in de veiligheid van je omgeving. Het is belangrijk om deze te beschermen en te zorgen dat het apparaat altijd klaar is voor gebruik. Een goede AED buitenkast kan hierbij helpen. Wil je advies over de aanschaf van een AED met een buitenkast? Of heb je een AED op het oog maar weet je niet welke buitenkast het beste is in jouw situatie? Ons professionele serviceteam staat voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.