Zoll CPR-D Padz

De CPR-D Padz voor de Zoll AED Plus en Zoll AED Pro onderscheiden zich door het design waarbij je één elektrodenkussen op de borst van het slachtoffer aanbrengt. Het voordeel hiervan is dat verkeerde plaatsing van de elektroden ten opzichte van elkaar beperkt wordt. Hoewel dit een groot voordeel is van de CPR-D Padz, is dit zeker niet de enige. Lees meer in deze blog!

De Zoll CPR-D Padz zijn een waardevolle toevoeging voor jouw Zoll AED in plaats van de “standaard” elektroden. De CPR-D elektroden bestaan uit één deel voor makkelijker en beter aanbrengen. Daarnaast zijn ze pre-connected, latexvrij, zelfklevend én bevatten ze een sensor om de hulpverlener te voorzien van uitgebreide feedback tijdens een reanimatie.

Real CPR Help® van Zoll

Om een reanimatie juist uit te voeren moet je bij het geven van borstcompressies een tempo van 100 tot 120 keer per minuut aanhouden. Doe dit 30 keer en geef dan 2 beademingen. Ook de diepte van de borstcompressies is belangrijk; druk het borstbeen 5 tot 6 centimeter in.

In de CPR-D Padz elektroden zit een sensor die na het aanbrengen op het borstbeen terechtkomt en de diepte en frequentie van de hartmassage registreert. Door middel van de CPR-D Padz kan de Zoll AED de compressiegegevens omzetten en je onmiddellijk feedback geven door een adaptieve metronoom. De metronoom helpt je om het juiste tempo aan te houden en de gesproken feedback stimuleert je een correcte diepte van de borstcompressies te geven. Daarnaast krijg je ook auditieve aanwijzingen als “harder drukken” of “goede hartmassage”. Ook wordt de compressiediepte op het displayscherm weergegeven. 

Zoll CPR-D Padz bij corpulente patiënten

Ik hoor je denken: “Als de CPR-D Padz uit één stuk bestaan, hoe breng ik de elektroden dan goed aan op de borstkas van een corpulent persoon?”. Hier is gelukkig over nagedacht; de elektroden zijn ook bruikbaar bij corpulente patiënten. In één eenvoudige beweging kan het elektrodenkussen losgetrokken worden om te passen op een grotere borstomvang. 

Houdbaarheid van Zoll CPR-D Padz

We adviseren om je Zoll CPR-D Padz gelijktijdig met de lithiumbatterijen te vervangen. Zowel de batterijen als de elektroden zijn 5 jaar houdbaar. De CPR-D Padz zijn voorzien van een houdbaarheidsdatum omdat de geleidende gel op de elektroden na verloop van tijd kunnen uitdrogen, wat negatieve gevolgen kan hebben voor de werking van de AED ten tijde van een inzet. Daarom is het van groot belang om altijd een ongeopende verpakking CPR-D Padz te hebben met een nog niet verstreken houdbaarheidsdatum. 

Tip! Haal het lipje met de uiterste houbaarheidsdatum van de verpakking van de elektroden door het deksel van de Zoll AED Plus AED om ook van buitenaf de houdbaarheidsdatum af te kunnen lezen. 

Ook de CPR-D Padz aanschaffen voor jouw Zoll AED? Bij Medisol staan we voor jou klaar wanneer je professioneel advies nodig hebt. Daarnaast verzenden we de elektroden volledig kosteloos.