Medisol World Restart a Heart Day

World Restart a Heart Day is een wereldwijde campagne om het belang van reanimatie onder de aandacht te brengen. Elk jaar op 16 oktober wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor het belang van snel ingrijpen bij een hartstilstand, omdat elke seconde telt voor het overlevingspercentage. Medisol steunt dit initiatief van harte en doet graag mee met een aantal acties. Natuurlijk roepen wij jou ook op om tijdens World Restart a Heart Day (en eigenlijk ook op iedere andere dag) reanimatie onder de aandacht te brengen in je omgeving. 

Medisol steunt een goed doel tijdens World Restart a Heart Day

Dit jaar organiseert Medisol een bijzondere actie om dit initiatief te ondersteunen! Medisol verdubbelt in de week van World Restart a Heart Day haar standaard donatie van €10 per verkochte AED aan de Saving Lives Foundation. Medisol doneert altijd €10 aan de Saving Lives Foundation wanneer een AED verkocht wordt. In de week van World Restart a Heart Day, van 14 oktober t/m 20 oktober 2024, verdubbelt Medisol dit bedrag en ontvangt de stichting €20 per verkochte AED (met uitzondering van bestellingen van Medisol-resellers). Als klant merk je niets van deze (extra) donatie; deze bijdrage wordt volledig gedaan door Medisol.

Waarom doet Medisol dit? Wij vonden het een mooi idee om op en rondom World Restart a Heart Day, een dag waarop meer aandacht wordt gevraagd voor reanimatie, een organisatie te steunen en in het zonnetje te zetten die de overlevingskansen bij een plotselinge hartstilstand wilt vergroten. De Saving Lives Foundation ondersteunt namelijk organisaties en instanties die niet de financiële middelen hebben om zelf een AED aan te schaffen. Als organisatie kan je je ook aanmelden om in aanmerking te komen om gesteund te worden door de Saving Lives Foundation. 

Restart a Heart Day winactie van Medisol

Daarnaast organiseert Medisol een interessante winactie rond World Restart a Heart Day! In de weken voorafgaand aan World Restart a Heart Day kun je bij Medisol een DefiSign AED met binnenkast winnen. Hoe doe je mee? Like en deel onze social media post en vul het formulier op onze website in met jouw verhaal over hoe jij reanimatie onder de aandacht brengt. Het meest inspirerende of unieke verhaal wint de AED met binnenkast, en de winnaar maken we bekend op World Restart a Heart Day. We hopen dat je met jouw idee zoveel mogelijk mensen kunt bereiken om bewustwording rondom reanimatie te creëren. 

Waarom snel ingrijpen bij reanimatie levens kan redden!

Maar, waarom vindt Medisol het zo belangrijk dat er mee aandacht voor reanimatie en AED's is? Bij een hartstilstand telt elke seconde. Hoe sneller er wordt begonnen met reanimatie en een AED wordt ingezet, hoe groter de kans op overleving. Na een hartstilstand stopt de bloedsomloop, waardoor de hersenen en andere vitale organen geen zuurstof meer krijgen. Elke minuut zonder hulp verlaagt de overlevingskans met 10%. Door snel te handelen met reanimatie kan de bloedsomloop tijdelijk worden hersteld, totdat medische hulp arriveert. Snelle actie kan dus het verschil maken tussen leven en dood. Daarom is bewustwording van het belang van reanimatie zo belangrijk. Doordat iemand snel weet in te grijpen bij een plotselinge hartstilstand kunnen dus echt levens gered worden! 

Doe mee met World Restart a Heart Day en help ons zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het belang van reanimatie!